گروه حفاظتی اینهایس EnHiS


آموزش نصب دوربین

نصب پروژکتور برای دوربین مداربسته

نصب پروژکتور برای دوربین مدار بسته + راهنمای محل و نحوه نصب

 

در بسیاری مواقع برای افزایش برد دوربین مداربسته در یک محل از پروژکتور استفاده می‌کنند. به طور معمول پروژکتور‌ها برای افزایش دید دوربین مداربسته در شب استفاده می‌شوند.بسیاری افراد در کنار خرید دوربین مداربسته ارزان قیمت خود اقدام به خرید و نصب پروژکتور نیز می کنند، که می توان گفت کار بسیار هوشمندانه ای به شمار می آید. ناگفته نماند که اصولا این پرژکتورها مخصوص دوربین مداربسته هستند و روشنایی برای دید انسان ندارند. در استفاده از پرژکتور‌ها، نوع پرژکتور، محل مناسب برای نصب و نحوه‌ی نصب آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه در ابتدا به معرفی رایج‌ترین پرژکتور دوربین مداربسته می‌پردازیم. سپس سعی کرده‌ایم راهنمایی جامعی در خصوص محل مناسب برای نصب پرژکتور دوربین مداربسته و نحوه‌ی نصب آن بدهیم.

پروژکتور دید در شب دوربین مداربسته

 

دوربین‌ مداربسته دید در شب معمولا دارای وضوح کمی در طول شب است. در چنین شرایطی نیاز به نور کمکی برای چنین دوربین‌هایی احساس می‌شود. پروژکتور دید در شب دوربین مداربسته یا همان پروژکتور IR  برای پاسخگویی به این نیاز روانه بازار شده است. زمانی که متوجه عدم وضوح تصویر دوربین مداربسته خود در شب شدید می‌توانید این پرژکتور را نصب کرده و دید در شب دوربین خود را ارتقا ببخشید.

البته استفاده از پروژکتورهای معمولی نیز می تواند مشکل شما را حل کند . البته پروژکتورهایی با پرتاب نوری خوب و با کیفیت که نور آنها غالب بر نور خودروها شود.

مزایا و معایب استفاده از  پروژکتور های  معمولی  

مزایا

  1. در دسترس بودن : به راحتی می توانید آنها را از مغازه های معمولی تهیه کنید
  2. قیمت مناسب : قیمت این نوع پروژکتورها مناسب تر است
  3. روشن کردن محیط برای موارد دیگر مانند تردد شخص و یا شناسایی بهتر تصویر دوربین مانند تشخیص چهره و رنگ خودرو

معایب :

  1. امکان افتادن نور داخل چشم راننده
  2. مشخص شدن مکان نصب دوربین برای جاهایی که نمی خواهید دوربین خیلی در چشم سارق مشخص باشد.
  3. نور غالب برخی از خودرو ها نسبت به نور پروژکتور  تشخیص پلاک را سخت می کند.

 

 

پروزکتور دوربین مدار بسته

مزایای پروژکتور IR

یکی از دلایل رایج بودن این پرژکتور، نور مادون قرمز آن است که اصلا قابل روئیت نمی‌باشد. به همین سبب از چشم افراد خرابکار پنهان می‌ماند. علاوه بر آن باعث افزایش چشمگیر کیفیت فیلم دوربین مداربسته می‌شود. در مقایسه با چراغ هایی که برای افزایش روشنایی محیط استفاده می‌شوند پروژکتور دید در شب دوربین مداربسته، دید بهتری را به دوربین مداربسته می دهد. نور نامرئی که از این نورافکن ها منتشر می شود سبب روشنایی محیط گردیده و مانع از بهم ریختگی تصاویر می‌شود. لازم به ذکر است که این پرژکتور سازگار به تمامی دوربین‌های مداربسته از جمله دوربین مداربسته ساخت ایران هم نیز می‌باشد.

معایب :

قیمت های بالا و در دسترس نبودن

 

 

چرا از پروژکتور IR استفاده کنیم؟

همانطور که گفته شد یکی از دلایل استفاده از این نور عدم جلب توجه افراد است. این در حالی است که اگر چراغ‌ها و روشنایی را به سمت دوربین مداربسته هدایت کنیم نه تنها باعث افزایش کیفیت نمی‌شود بلکه توجهات را جلب می‌کند. از همین رو سارقان به سادگی موفق به پیدا کردن محل نصب دوربین مداربسته و در پایان تخریب آن‌ها می‌شوند.

 

از طرفی دیگر افراد تنها با پرداخت هزینه معقول و مناسب و بدون نیاز به نورافکن‌های غول آسا موفق به افزایش کیفیت تصویر دوربین مداربسته در شب و در نتیجه حفظ امنیت بیشتر در زمان تاریکی مطلق و شب می‌شوند.

کاربرد پرژکتور IR

سازمان ها و شرکت‌های مهم به صورت عمده از این منبع نور برای  افزایش کیفیت دید در شب استفاده می‌کنند. آن‌ها توانسته‌اند تا حد زیادی با استفاده از پرژکتور برای دوربین مداربسته آنالوگ یا تحت شبکه خود، امنیت اماکن را افزایش دهند.

محل نصب پروژکتور برای دوربین مدار بسته

مهم‌ترین امر در نصب پروژکتور برای دوربین مدار بسته محل نصب آن است. چه بخواهید از پروژکتور دید در شب و یا از نور افکن استفاده کنید نقش اصلی را محل نصب آن ایفا می‌کند. همانطور که گفته شد پروژکتور مادون قرمز دوربین مدار بسته بسیار حائز اهمیت است و باید برای آن محل مناسبی را یافت. برای مثال باید توجه نمایید این پروژکتورها در مقابل دوربین مدار بسته قرار داده نشوند. در غیر اینصورت باعث کور شدن دوربین مداربسته می‌شوند. البته راه‌هایی برای از بین بردن کور شدن دوربین مدار بسته است اما در اینجا با جابجایی محل نصب پرژکتور می‌توانید از آن جلوگیری کنید. بهترین محل برای نصب پروژکتور دوربین مداربسته زیر دوربین مداربسته و در جهت دید دوربین است.

روش نصب پرژکتور ال ای دی

برای انتخاب و نصب پرژکتور دید در شب دوربین مداربسته بهتر است که از متخصصان راهنمایی بگیرید. ولی اگر خودتان مایل به نصب و راه‌اندزی آن هستید حتما توضیحات زیر می‌تواند برای شما کارساز باشد. در ادامه به بررسی مراحل نصب پروژکتور مادون قرمز در زیر دوربین مدار بسته به طور خلاصه می‌پردازیم.

 

در نصب پروژکتور دید در شب دوربین مداربسته باید به این صورت عمل کنید:

  1. قطع برق

در ابتدا برای آنکه از خطرات برق گرفتگی در امان باشید بهتر است از قطع بودن برق محل نصب مورد نظر اطمینان حاصل بفرمایید.

 

  1. نصب دستک

دستک در واقع نگه‌دارنده پروژکتور است. این وسیله از جنس فلز بوده و از استحکام بالایی برای تحمل وزن پروژکتور برخوردار است. در این مرحله با استفاده از پیچ‌ها و رول پلاک‌های بلند دستک را به دیوار یا سطحی مستحکم متصل می‌کنیم. دستک‌ها خود معمولا دارای سه سوراخ در بدنه هستند که می‌توان از همین نواحی برای نصب به محل مورد نظر استفاده کنیم. تنها کافی است رول پلاک‌ها را از این قسمت‌ها به دیوار متصل کنیم.

 

  1. برق کشی و سر بندی

همانطور که می‌دانید تعویض کابل کشی و سیم‌کشی کار بسیار دشواری است و معمولا هزینه بالایی دارد. به همین منظور برای جلوگیری از آن از همین ابتدا از کیفیت و طول عمر کابل مورد نظر خود اطمینان حاصل فرمایید.

در اینجا ابتدا کابل‌ها را متصل می‌کنید. پس از اتصال کابل‌ها باید دقت کنید که سربندی کابل‌ها به صورت درست انجام شود. جعبه  تقسیم وسیله‌ای است که در این خصوص می‌تواند کمک شایانی به شما کند. سعی کنید قبل از استفاده از جعبه تقسیم، با آب بندی از نفوذ آب به کابل‌ها و خطرات ناشی از آن جلو گیری کنید.

  1. تنظیمات

در انتها هم پس از تنظیم نور پروژکتور می‌توانید از نور بدست آمده استفاده کنید.

 

 

 پروژکتور مادون قرمز (IR)

پروژکتور IR (مادون قرمز) نوعی از نورافکن می باشد که موجب روشنایی نامحسوس محیط میشود. این نوع پروژکتور محیط را با امواج الکترومغناطیس با طول موج 850 نانومتر روشن می کند. این طول موج در گستره امواج مادون قرمز قرار دارد. امواج مادون قرمز در گستره بینایی چشم انسان نیست. و فقط دوربین های مخصوص دید در شب این امواج را تشخیص میدهند. در نتیجه روشنایی تولید شده توسط پروژکتور های IR را انسان با چشم غیرمسلح تشخیص نمیدهد. کاربردهای این نوع پروژکتور ها تقویت دید در شب دوربین های مدار بسته ،بهبود کیفیت تصاویر دوربین های ANPR ، شکار، کاربردهای نظامی و می باشد. در ادامه انواع پروژکتورهای IR و پروژکتور پلاک خوان تولید شده توسط صنایع روشنایی صبا را در توان های مختلف جهت استفاده در محیط هایی با اندازه های گوناگون را مشاهده میفرمایید

پروژکتور IR (نورافکن مادون قرمز)(مخصوص دید در شب دوربین های مداربسته) :

 

پروژکتور IR )مادون قرمز)

امواج فروسرخ نوعی از امواج الکترومغناطیسی هستند که بعد از برخورد با جسم موجب گرم شدن آن می‌شود . این امواج دسته‌ای از پرتوهای نامرئی خورشید هستند. به همین سبب وقتی در مقابل نور خورشید قرار می‌گیریم احساس گرما می‌کنیم. این امواج دارای طول موج بیش تر از امواج مرئی و بسامد (فرکانس) کمتر از آن‌ها هستند. به همین دلیل در نمودار طیف الکترومغناطیس بعد از امواج مرئی قرار دارد. این امواج در نمودار بعد از رنگ قرمز در امواج مرئی، که کم‌ترین شکست را نسبت به بقیهٔ رنگ‌ها دارد قرار می‌گیرد. به همین سبب به آن‌ها امواج فروسرخ یا مادون قرمز می‌گویند.

از آنجاییکه طول موج این امواج در طیف بینایی چشم قرار ندارد. لذا از این نوع نور در ساخت پروژکتور های مادون قرمز استفاده می گردد. این نوع پرژکتورها جهت دید بهتر در تاریکی مورد استفاده می گیرد. زیرا با استفاده از دوربین ها می توان تاثیر این امواج بر روشنایی محیط را دید و بدون اینکه سایر موجودات واقع در آن محیط متوجه شوند محیط مذکور را روشن نمود.
اینگونه پروژکتور ها جهت کاربردهای گوناگون از جمله شکار ، پزشکی ، پلیسی و نظامی ، نجوم ، آزمونهای غیرمخرب ، آشکارساز شعله ، باستان‌شناسی و مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از مهمترین کاربرد های آن تقویت دید در شب دوربین های مداربسته می باشد. بهبود کیفیت تصاویر دوربین های ANPR (دوربین پلاک خوان) با استفاده از پروژکتورهای مادون قرمز صورت می پذیرد.


همچنین مدل های  DC این پروژکتورها قابلیت روشن شدن توسط برق ماشین و استفاده به عنوان نور نامرئی جهت شکار را نیز دارا می باشند. ( پروژکتور شکاری )


پروژکتور IR (مادون قرمز) در اندازه ها و توان های مختلف و همچنین دو نوع LED وSMD تولید شده اند. که با توجه به کاربردهای مختلف اندازه و توان آن انتخاب می گردد.

 

دوره کاری (Duty Cycle)

دوره کاری:

دوره کاری به معنی نسبت زمان کاری به کل زمان بازه می باشد. شکل مقابل معنی دوره کاری یا Duty Cycle را روشن می سازد.

در پروژکتور مادون قرمزدوره کاری 100 درصد به این معنی است که در کل زمان دوره تناوب پروژکتور روشن می باشد. به همین دلیل در سرعت های بالا احتمال اینکه در آن فریمی که دوربین از وسیله نقلیه عکس میگیرد، پروژکتور خاموش باشد ازبین میرود.

انتخاب زاویه تابش در پروژکتور مادون قرمز:

شکل زیر نشان دهنده نحوه انتخاب زاویه تابش در پروژکتور های کنار جاده یا اتوبان جهت خواندن پلاک وسایل نقلیه می باشد:

سوالات متداول:

 

آیا نور پروژکتورهای مادون قرمز با چشم قابل رویت است؟

خیر. طول موج پروژکتورهای مادون قرمز 850nm می باشد. چشم انسان قدرت تشخیص امواج الکترومغناطیس با طول موج های بین 400 تا 700 نانومتر را دارد. بنابراین نور پروژکتور IR با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست. و برای این کار به دوربین های مخصوص دید در شب مانند دوربین های شکاری ، دوربین های مداربسته در حالت night mode ونیاز است.

تصاویر در تصویر برداری در حالت دید در شب چگونه هستند؟

تصویربرداری تحت نور مادون قرمز به صورت سیاه و سفید است. این مورد بدلیل ماهیت تصاویر رنگی میباشد. تحت تابش نور مرئی، هر جسم با توجه به مواد تشکیل دهنده آن طول موج های مشخصی را بازتابش میکند و رنگ آن جسم با توجه به رنگ طول موج بازتابیده شده مشخص میشود. (طول موج نور مرئی بین 400 تا 700 نانومتر بوده و تمامی رنگ هایی قابل رویت در این باز قرار دارد). در تصویر برداری مادون قرمز فقط یک طول موج وجود دارد (850 نانومتر). بنابراین تصاویر فقط در یک رنگ دیده میشوند.

نمونه تصاویر :

 

 

 

 

 





جستجو تماس
چت ورود