راه اندازی شبکه LAN یا شبکه محلی
راه اندازی شبکه LAN یا شبکه محلی چگونه است ؟ چطور میتوانیم چند کامپیوتر رو پرینتر را به هم متصل کنیم ؟ خب می توان در جواب کوتاه گفت با استفاده از شبکه LAN.
اگر برایتان سوال است شبکه LAN چیست؟ میتوانیم بگوییم شبکه LAN به شبکه اینترنت شباهت هایی دارد چرا که میتوانیم در این شبکه از سیستم ها به یکدیگر دسترسی داشته باشیم اما این شبکه بسیار کوچکتر از اینترنت است برای مثال شما ممکن است سه کامپیوتر و دو لپتاپ و چند پرینتر را با هم متصل کنید این به این معنی است که شما از روی تمامی کامپیوتر ها برای مثال به پینتر ها دسترسی دارید و میتوانید داخل شبکه پرینت بگیرید
آنچه در این بخش خواهید آموخت
✅راه اندازی شبکه بی سیم LAN چیست؟
✅راه اندازی شبکه کامپیوتری چه تجهیزاتی نیاز دارد؟
✅آموزش راه اندازی شبکه lan در ویندوز 10
✅نحوه اتصال کامپیوتر به شبکه LAN
✅ تنظیم آی پی های کامپیوتر به صورت دستی
✅ تست اتصال کامپیوتر به شبکه با استفاده از دستور Ping
شبکه های محلی بی سیم لن شبکه های بی سیم داخلی ای هستند که برای راه اندازی آنها از اتصالات بیسیم یا وایرلس استفاده می شود.همچنین برای برقرار کردن ارتباط بین سیستم های شبکه به شکل بیسیم از تجهیزات وایرلس استفاده می شود.
هدف از ایجاد شبکه لن، راه اندازی یک شبکه ایمن برای ارتباطات کارآمد و انتقال داده هاست و برای متصل کردن دستگاههایی مانند رایانه ها، تلفنهای هوشمند و چاپگرها و دوربین ها و دستگاه NVR به شبکه از این روش استفاده می شود.
در این قسمت ما قرار است به شما راه اندازی یک شبکه LAN را آموزش دهیم به این معنی است که شما میخواهید از کابل LAN استفاده کنید و تمامی دستگاه ها را با هم شبکه کنید اما اگر بخواهید در این شبکه به اینترنت هم دسترسی داشته باشید لازم است یک خط تلفن و یک مودم اینترنتی هم داشته باشید که در انتهای مقاله در این رابطه صحبت خواهیم کرد اما اگر بخواهید صرفا یک شبکه با کابل LAN ایجاد کنید اگر بیش از دو دستگاه کامپیوتر داشته باشید یک هاب میتواند کار شما را راه بیاندازد، با توجه به این توضیحات به تجهیزات زیر نیاز داریم.
🟠کابل LAN
🟠چند دستگاه کامپیوتر و یا چند دوربین و دستگاه NVR
🟠هاب برای اتصال LAN
🟠 مودم ( در صورتی که قصد دارید این شبکه به اینترنت هم متصل باشد)
در ادامه به صورت گام به گام نحوه راه اندازی شبکه لن را بررسی می کنیم:
قدم اول راه اندازی شبکه لن با تنظیم آی پی های کامپیوتر به صورت دستی
در راه اندازی شبکه lan اگر میخواهید شبکه پایداری داشته باشید لازم است آی پی دستی تعریف کنید، برای اینکار لازم است وارد Control Panel شوید و منوی کنترل پنل را بر روی view all قرار دهید سپس وارد گزینه Networking And Sharing Center شوید تا تنظیمات شبکه داخلی سیستم خود را انجام دهید
در این صفحه در قسمت سمت چپ بر روی گزینه Change Adapter Setting کلیک کنید تا صفحه مرتبط با تمامی آداپتور های کارت شبکه ای که بر روی سیستم خود نصب دارید به شما نمایش داده شود .
حالا در صفحه به دنبال کارت شبکه lan خود بگردین در ویندوز 8 به بالا در این قسمت گزینه ethernet را مشاهده میکنید و در ویندوز 7 به پایین گزینه Local Area Connection را داریم برای تعریف کردن ip دستی گزینه properties را باز میکنیم
نکته : خیلی مواقع کاربران به دلیل خاموش و روشن سیستم ip داخلی روی سیستمشان تغییر میکند و از شبکه خارج میشوند بنابراین سعی کنید برای شبکه های داخلی خود آی پی دستی تنظیم کنید تا پایداری شبکه شما بیشتر شود.
حالا در صفحه ای که برای شما باز میشود لازم است گزینهInternet Protocol Vertion 4 را انتخاب کنید و سپس برای وارد شدن به تنظیمات ipv4 بر روی دکمه Properties کلیک کنید.
در صفحه ای که برای شما باز میشود برای اینکه از مودم خود قطع نشوید لازم است با توجه به رنج مودم آی پی ها را در نظر بگیرید.
در مرحله اول برای اینکه بتوانید آی پی دستی وارد کنید گزینه Use The Following IP Address را انتخاب کنید حالا در نظر بگیرید که آی پی مودم شما چند است ، معمولا به صورت پیش فرض آی پی مودم ها 192.168.1.1 و یا 192.168.0.1 است بنابراین این آدرس مودم به صورت default getaway یعنی گذرگاه اینترنت در نظر گرفته میشود و برای هر سیستم یک آی پی اختصاصی از همین رنج در نظر میگیریم ما از آی پی 192.168.1.2 تا آی پی 192.168.1.252 را میتوانیم در قسمت آی پی آدرس وارد کنیم همانطور که مشاهده میکنید تمام قسمت ها ثابت است و فقط قسمت آخر است که تغییر میکند.یعنی اگر رنج صفر را در نظر بگیرم آی پی من 192.168.0.2 تا 192.168.0.252 میتواند باشد.
در تصویر پایین مشاهده میکنید که من آی پی رنج صفر را وارد کردم و در قسمت default getaway همان ای پی مودم را وارد میکنم ، تمام مراحل بالا را در سیستم های دیگر هم انجام میدهیم و فقط قسمت آخر آی پی آدرس تغییر میکند دیگر قسمت ها کاملا ثابت است.
با استفاده از دستور ping شما میتوانید مجموعه از اطلاعات را به یک ip و یا آدرس مشخصی در شبکه ارسال کنید و متوجه شوید که آیا پاسخی دریافت میکنید و اگر پاسخ دریافت میشود سرعت انتقال این داده ها چقدر است؟ با استفاده از این ابزار در شبکه شما به راحتی میتوانید اتصال و عدم اتصال و هچنین سرعت شبکه را بررسی کنید حال چطور از ping استفاده میکنیم؟
در قدم اول لازم است با دسترسی ادمین وارد صفحه Windows Command Prompt یا به عبارتی cmd شوید برای اینکار استارت ویندوز را باز کنید و عبارت cmd را بنویسید سپس بر روی command prompt کلیک راست کنید و گزینه run as administrator را انتخاب کنید تا با دسترسی ادمین ویندوز باز شود حالا میتوانید دستور ping را بنویسید.
البته می توانید با گرفتن علامت پنجره روی
صفحه کلید و کلید R ، قسمت RUN را فعال کنید و دستور ping را در آن بنویسید.
در ابتدای خط عبارت ping را مینویسید و سپس آدرس آی پی که برای سیستم دیگر مشخص کرده اید را وارد میکنید برای مثال مینویسیم
Ping 10.0.0.2
تصویر زیر را مشاهده کنید چهار پاسخ بعد از نوشته ما نوشته شده است که replay from از آی پی است که ما نوشتیم این یعنی شبکه ی ما برقرار است در غیر این صورت اگر با پاسخ هایی غیر از این پاسخ رو به رو شوید که دقیقا از آی پی وارد شده پاسخ replay گرفته باشید به این معنی است که شبکه شما برقرار نیست و لازم است عیب یابی شبکه را انجام دهید .