گروه حفاظتی اینهایس EnHiS


آموزش نصب دوربین

آشنایی کامل با انواع سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه چیست؟

سوئیچ شبکه یکی از مهم ترین ابزارهای شبکه است که با استفاده از آن می توان دستگاه های مختلفی اعم از کامپیوتر، اسکنر، پرینتر و را به هم متصل کرد.

البته سرعت ارسال این داده ها و اطلاعات به نوع سوئیچ و حجم اطلاعات بستگی دارد. این ویژگی سبب شد در حال حاضر، سرعت انتقال داده ها در سوئیچ ها متنوع باشد.

از این رو اگر قصد خرید سوئیچ برای شبکه ی خود دارید سعی کنید ابتدا اطلاعات خود را در مورد انواع سوئیچ افزایش دهید و بدانید تفاوت سوئیچ های ۱۰۰ با ۱۰۰۰ در چیست؟

 

سرعت انتقال اطلاعات در انواع سوئیچ

همان طور که اشاره نمودیم یکی از مهم ترین عوامل تقسیم بندی سوئیچ ها، سرعت انتقال اطلاعات است. به این صورت هر کدام از سوئیچ ها از سرعت انتقال خاص خود برخوردار هستند. این سرعت، نشان دهنده ی حجم اطلاعاتی است که سوئیچ می تواند آن را در شبکه، منتقل کند.

بر این اساس، سوئیچ ها به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

  • سوئیچ های ۱۰۰/۱۰
  • سوئیچ های ۱۰۰۰/۱۰۰/۱۰
  • سوئیچ های ۱۰G

سوئیچ های ۱۰۰ یا همان ۱۰۰/۱۰ مگابیت بر ثانیه، سوئیچ هایی هستند که می توانند داده ها و اطلاعات با حجم تقریباً کم را در شبکه های کوچک و یا خانگی منتقل کنند. بالعکس، سوئیچ های ۱۰۰۰ مگابیتی سوئیچ هایی هستند که اطلاعات با حجم زیاد را منتقل می کنند.

به همین دلیل، علاوه بر شبکه های کوچک در شبکه های بزرگ هم قابل استفاده هستند. البته در اغلب موارد، از سوئیچ های ۱۰۰۰ مگابیتی در شبکه های بزرگ استفاده می شود. این عامل، مهم ترین تفاوت سوئیچ های ۱۰۰ با ۱۰۰۰ مگابیتی می باشد.

سوئیچ های ۱۰ گیگابیتی نیز پر سرعت ترین سوئیچ های حال حاضر دنیا می باشند. به همین دلیل به آن ها سوئیچ های پرسرعت می گویند. از این نوع سوئیچ ها، در صنایع و سازمان های بزرگ که مصارف زیادی دارند استفاده می شود.

به عبارت دیگر در سازمان هایی که حجم داده ها زیاد می باشد و یا سرعت انتقال آن ها بسیار مهم است استفاده از سوئیچ ۱۰ گیگابیتی بهترین گزینه است.

آیا هر سوئیچی دارای یک سرعت است؟

خیر، هر سوئیچی فقط دارای یک سرعت نمی باشد و برخی از آن ها از چند سرعت، پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال، یک سوئیچ ۱۶ پورتی امکان دارد از ۱۶ پورت با سرعت های ۱۰۰/۱۰ مگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند و در کنار آن، از ۲ پورت UpLink برخوردار باشد که از سرعت های ۱۰۰۰ مگابیتی یا فیبر نوری نیز پشتیبانی کند.

سوئیچ ها دارای پورت های uplink و downlink می باشند که پورت downlink به کاربران نهایی و پورت uplink به سوئیچ ها و زیر ساخت های دیگر وصل می شوند.

البته باید این نکته را یادآوری کنیم که برخی از سوئیچ ها از تکنولوژی Multi gigabit  برخوردار هستند. این تکنولوژی سبب می شود این سوئیچ ها سرعتی بالای ۱ گیگابیت داشته باشند و عموماً بر روی کابل های ۶/۵e ارائه می شود.

 

سوئیچ شبکه چیست و تفاوت انواع سوییچ شبکه کدام است؟

درچند سال اخیر، اینترنت به بخش جدا نشدنی زندگی ما تبدیل شده و طیف وسیعی از فعالیت های روزمره ما به استفاده از آن بستگی دارد. حتی با وجود پیشرفت روز افزون شبکه های بی سیم اینترنت، هنوز هم بخش زیادی از امور روزمره ما، بدون ارتباط سیمی از طریق کابل های شبکه، ممکن نیست. از سوی دیگر متصل نگه داشتن تمامیِ این تجهیزات به یکدیگر، نیازمند پورت های زیادی می باشد؛ در اینجا سوئیچ های شبکه هستند که به کمک ما می آیند. یک سوییچ شبکه می تواند نقاط دسترسی تجهیزات قابل اتصال به شبکه را زیاد کند تا تمامی گجت های خود را به یکدیگر متصل نگه دارید. اما سوئیچ شبکه چیست و در چه شرایطی باید به فکر خرید سوییچ شبکه باشیم؟ در ادامه مقاله، به این سوالات پاسخ می دهیم و تفاوت انواع سوئیچ های شبکه را با یکدیگر بررسی می کنیم. همراه تکنوسان باشید.

آشنایی کامل با انواع مختلف سوئیچ شبکه و اترنت

آنچه در این بخش یاد خواهیم گرفت

سوئیچ شبکه چیست و چگونه کار می کند؟

سوئیچ شبکه قطعه ای کوچک است که پلی بین مودم و گجت ها محسوب می شود؛ این وسیله بسته به نوع و مدل، چند پورت RJ45 ارائه می دهد و اتصال تمامی لوازم مانند کامپیوتر، سرور، پرینتر، مودم، روتر، اکسس پوینت و را به یکدیگر ممکن می کند. سوییچ های شبکه به شما امکان اتصال ده ها دستگاه را می دهند و به کمک آن ها می توانید میزان استفاده از شبکه را مدیریت کنید. همچنین به کمک سوئیچ شبکه، می توانید یک ارتباط درون شبکه ای بین گجت ها برقرار کنید که حتی دسترسی به سرعتی بیشتر از اینترنت را برای انتقال اطلاعات به صورت محلی امکان پذیر کند.

تفاوت هاب و سوئیچ شبکه

شاید در نگاه اول، سوئیچ های شبکه بسیار شبیه به هاب های شبکه به نظر بیایند. با اینکه هاب و سوییچ هر دو وظیفه زیاد کردن پورت های LAN را بر عهده دارند، اما تفاوت های زیادی بین این ۲ وجود دارد؛ در مرحله اول هاب تنها یک کلاینت است که گجت ها را به یکدیگر متصل می کند و امکان درک آدرس های ورودی و خروجی را ندارد. هاب ها سیگنال دریافتی در هر یک از پورت های خود را تکثیر می کنند و به تمامی پورت های دیگر ارسال می کنند، این امر می تواند ترافیک و بار اضافی به وجود بیاورد و امنیت داده ها را به خطر بیندازد.

در سوی دیگر اما سوئیچ ها با هوشمندی بیشتری ظاهر می شوند و می توانند اطلاعات دریافتی از سیستم مبدا را تشخیص داده و تنها به سیستم مقصد ارسال کنند. این موضوع ترافیک شبکه را کاهش داده و امنیت آن را به طرز قابل توجهی زیاد می کند.

تفاوت سوئیچ شبکه و روتر

تفاوت میان سوئیچ های پرمصرف

با توجه به قیمت اقتصادی تر سوئیچ های شبکه نسبت به روتر ها، شاید این سوال به وجود بیاید که چرا به جای روتر از سوئیچ شبکه استفاده نکنیم؟ سوئیچ ها تنها می توانند انتقال دیتا از طریق یک شبکه را برای تجهیزات مختلف به وجود بیاوند،  روتر ها بر خلاف سوئیچ ها می توانند چندین گجت را از طریق چند شبکه به یکدیگر متصل کنند. از این رو می توان گفت روتر به عنوان ایستگاهی برای برخورد تجهیزات محلی (کامپیوتر، لپ تاپ و ) به تجهیزات شبکه می باشد

چرا باید از سوئیچ شبکه استفاده کنیم؟

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، استفاده از سوییچ شبکه تنها برای اتصال گجت ها به اینترنت نمی باشد و طیف وسیعی از موارد استفاده را شامل می شود. فرض کنید چند سیستم دارید و می خواهید اطلاعات موجود در آن ها را با یکدیگر به اشتراک بگذارید، در این صورت با استفاده از سوئیچ می توانید یک شبکه محلی ایجاد کنید و با بالاترین سرعت ممکن به داده های تمام سیستم های متصل شده دسترسی داشته باشید.

راهنمای انواع سوییچ های شبکه

علاوه بر این، از مهم ترین دلایل استفاده از سوئیچ شبکه می توان به اتصال چاپگر به کامپیوتر یا لپ تاپ، نیز اشاره کرد؛ با استفاده از یک سوئیچ می توانید به سادگی یک پرینتر را بین چند سیستم به اشتراک بگذارید و به صورت گروهی به آن دستور چاپ بفرستید. از این رو می توان گفت استفاده از سوئیچ جدا از استفاده های خانگی، در مراکز خدمات، شرکت ها و سرور روم ها اهمیت بیشتری پیدا می کند. از دلایل دیگر استفاده از سوییچ های شبکه، می توان ۲ مورد زیر را نام برد:

تعداد پورت‌های بیشتر: شما با استفاده از سوئیچ شبکه می توانید پورت های بیشتری داشته باشید و تمامی تجهیزات دارای پورت شبکه را به اینترنت یا به یکدیگر متصل کنید.

اترنت سراسر خانه: با استفاده از سوئیچ شبکه، می توانید با یک کابل کشی مناسب، در نقاط کلیدی خانه یا شرکت به کابل شبکه دسترسی داشته باشید.

تفاوت و انواع سوئیچ های شبکه

سوئیچ های موجود در بازار از نظر تعداد پورت، نوع کاربری و در دسته بندی های زیادی تولید می شوند و اگر قصد خرید یک سوئیچ شبکه مناسب داشته باشید، این تنوع می تواند انتخاب گزینه مورد نظر را اندکی سخت کند. پیش از هر چیزی بد نیست بدانید انواع سوئیچ های موجود در بازار در ۲ نوع مدیریتی (Managed Switch) و غیر مدیریتی (Unmanaged Switch) تولید می شوند. به کمک یک سوئیچ مدیریتی می توانید به بخش های مختلفی از شبکه محلی خود مانند کنترل ترافیک، اولویت بندی پورت ها، پیکربندی و نظارت بر تنظیمات شبکه و دسترسی داشته باشید. سوئیچ های غیر مدیریتی اما بسیار ساده تر طراحی شده اند و می توانند در کوتاه ترین زمان راه اندازی شوند، این نوع سوئیچ ها گزینه مناسبی برای استفاده های خانگی و یا استفاده در مراکز کوچک می باشند.

راهنمای انواع پورت سوئیچ شبکه

در ادامه انواع سوئیچ های شبکه را به صورت اجمالی بررسی می کنیم تا بتوانید به سادگی تفاوت میان انوع سوئیچ را دریابید.

سوییچ fixed

سوئیچ های fixed رایج ترین سوئیچ های موجود در بازار محسوب می شوند و در ۲ نوع مدیریتی یا غیرمدیریتی تولید می شوند. به وسیله چند کابل فیبر نوری، به سادگی می توان چند سوئیچ fixed را به یکدیگر متصل کرد. به دلیلی تنوع کافی در تعداد پورت سوئیچ های fixed ، این محصولات از استفاده های خانگی کوچک گرفته تا شبکه های سازمانی حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند

سوئیچ ماژولار

سوئیچ ماژولار، همانطور که از اسمش پیداست به سادگی قابل ارتقا یافتن می باشد؛ این سوئیچ ها با افزوده شدن یک ماژول قابل ارتقا دادن می باشند. بنابراین در صورتی که احساس کردید به تعدا پورت های بیشتری نیاز دارد، به جای خرید یک سوئیچ جدید می توانید تنها یک ماژول تهیه کرده و تعداد پورت های بیشتری داشته باشید. این سوئیچ ها از نوع fixed گران قیمت تر می باشند و تنها برای شبکه های بزرگ و غیر خانگی مورد استفاده قرار می گیرند

آشنایی با انواع سوئیچ شبکه

سوئیچ PoE

سوئیچ PoE یا Power over Ethernet در واقع سوئیچ هایی هستند که با استفاده از فناوری PoE بر روی انتقال برق و انتقال دیتا به صورت همزمان بر روی کابل شبکه تمرکز دارند. این ویژگی شاید در نگاه اول کاربردی به نظر نرسد، اما با در نظر گرفتن اینکه بعضی از دوربین های تحت شبکه، IP phone، اکسس پوینت ها و برای کارکرد صحیح به انرژی نیاز دارند، استفاده از این سوئیچ ها ضروری خواهد بود

سوئیچ فیبر نوری

سوئیچ های فیبر نوری احتمالا کمیاب ترین سوئیچ های این لیست محسوب شوند؛ این سوئیچ ها به جای استفاده از پورت RJ45، از پورت فیبر نوری بهره می برند. کاربرد سوئیچ های فیبر نوری برای ایجاد شبکه در فواصل طولانی که کابل شبکه کاربرد ندارد مشخص می شود. از این رو این سوئیچ ها برای کمپانی های بزرگ و ایجاد شبکه بین ۲ یا چند ساختمان کاربرد خواهند داشت. وظایف سوئیچ در شبکه

توصیه های فنی در مورد انتخاب و نصب سوئیچ

سوئیچ ها یکی از کاربردی ترین وسیله های تولید شده در عرصه تجهیزات شبکه محسوب می شوند و اکنون با در نظر گرفتن قیمت مودم ها و روتر ها، می توانند بسیاری از هزینه های اضافی را کم کنند. در این بخش به کاربرد انواع سوئیچ و تفاوت بین سوئیچ های شبکه پرداختیم، اکنون و با در نظر گرفتن نکات ذکر شده اگر قصد خرید یک سوئیچ استاندارد برای استفاده های پروژه های خود دارید نکات زیر را در نظر بگیرید.

      1. اگر قصد اجرا پروژه های کوچک و خانگی یا حتی شرکت های کوچک را دارید، احتمالا می دانید که سوئیچ های fixed انتخاب مناسبی برایتان خواهند بود. البته در انتخاب این سوئیچ ها به مدیریتی بودن یا غیر مدیریتی بودن آن ها توجه داشته باشید.
      2. در پروژه های دوربین مداربسته تحت شبکه حتما از سوئیچ های گیگ و با برندهای معتبر استفاده کنید. در ابتدای نصب مشکلی نخواهید داشت اما بعد از گذشت چند ماه دوربین ها تاخیر خواهند داشت.
      3. از پورت های مودم ADSL  و مودم های سیم کارتی به عنوان سوئیچ برای دوربین ها استفاده نکنید . این یک اشتباه بزرگ است که توسط برخی از نصابان انجام می شود و تصویر دوربین ها قطع خواهد شد.
      4. سوئیچ های POE  غالبا دارای یک دکمه برای تعیین فاصله کابل های شبکه بر روی خود هستند که قدرت آنها را کم یا زیاد می کند. احتمال اینکه در حالت درستی قرار نداشته باشد و برخی از دوربین ها روشن نشود وجود دارد. اگر کابل و دوربین سالم بود حتما سراغ سوئیچ شبکه بروید.
      5. در سوئیچ های POE  پورت هایی به نام UpLink وجود دارد . به طور مثال بر روی سوئیچ POE  8 پورت ، علاوه بر آن 8 پورت دو عدد پورت UPLink  وجود دارد. از آنها برای اتصال به دیگر سوئیچ ها و وسایل غیر از دوربین استفاده کنید.
      6. مراقب باشید پورت POE  دار به پورت POE  دار دیگر در ارتباط سوئیچ به سوئیچ متصل نکنید.
      7. سوئیچ POE  دارای ولتاژ 48 ولت است به همین علت مسافت طولانی تری حتی تجربه شده تا 250 متر را جواب داده است. در واقع POE  دوربین کاهنده ولتاژ و تنظیم کننده ولتاژ است.

 

 





جستجو تماس
چت ورود