گروه حفاظتی اینهایس EnHiS


آموزش نصب دوربین

فرمت ذخیره سازی دستگاه ضبط تصاویر

فرمت ذخیره سازی دستگاه DVR , XVR, NVR

 

به دلیل بالابودن حجم اطلاعات ضبط و ذخیره‌شده از دوربین مداربسته؛ کارکرد سیستم‌های ذخیره‌سازی و ارسال اطلاعات دچار مشکل می‌شود. به منظور حل این مشکل، فرایند فشرده‌سازی تصویر در دوربین مداربسته صورت می‌گیرد. ادامه مطلب موضوعی به فشرده سازی در دوربین مداربسته و روش‌ها و انواع فشرده سازی تصویر دوربین مداربسته می‌پردازیم. با تیم برنا بنیان همراه باشید.

 

فشرده سازی در دوربین مداربسته چیست:

برنامه‌های مختلفی جهت فشرده‌سازی وجود دارد که کارکرد هرکدام با دیگری متفاوت است. برخی از این برنامه‌ها با اولویت وضوح تصویر، برخی با به‌حداقل‌رساندن حجم اطلاعات طراحی شده‌اند. هدف کلی فشرده‌سازی، کاهش میزان حجم تصاویر در عین حفظ‌کردن کیفیت آنها می‌باشد. در سیستم‌های آنالوگ، عمل فشرده‌سازی تصاویر در دستگاه ذخیره‌ساز DVR انجام می‌شود و نه در دوربین مدار بسته. در صورت کسب اطلاعات بیشتر به مطلبتفاوت دستگاه ضبط کننده DVR و NVRمراجعه کنید.

 

روش های فشردگی دوربین:

دوربین مداربسته آنالوگ، به‌دلیل‌نداشتن پردازشگر، قادر به فشرده‌سازی اطلاعات نمی‌باشد. دوربین مداربسته آنالوگ، ابتدا تصاویر را به صورت خام برای دستگاه ضبط کننده می‌فرستد و فشرده سازی در این دستگاه انجام می‌شود. اما در دوربین مداربسته تحت شبکه این عمل در خود دوربین مداربسته صورت می‌گیرد. در دوربین مداربسته‌های قدیمی، پروسه‌ی فشرده‌سازی به روش‌های ساده مثل JPEG یا MPEG انجام می‌شد، اما در حال حاضر از روش‌های پیشرفته‌تری مانند H.265  H264 و H.265+ استفاده می‌شود.

 

انواع فشرده سازی تصاویر دوربین مداربسته :

فشرده‌سازی با روش‌های گوناگون و از طریق فرمت‌ها مختلفی صورت می‌گیرد. انواع فشرده سازی تصاویر دوربین مداربسته شامل:

JPEG

MPEG

۲۶۴

۲۶۵

۲۶۵+

 

 

JPEG :

یکی از رایج‌ترین روش‌های فشرده‌سازی تصاویر JPEG می‌باشد. در روش JPEG، نرم افزار با پیدا‌کردن پیکسل‌های نزدیک به هم و ضبط شباهت آنها از نظر رنگی، به جای ثبت پیکسل به پیکسل تصویر، تصویر را به صورت مجموعه‌ای از شکل‌های رنگی ثبت می‌کند. روش JPEG معمولا در فشرده‌کردن عکس‌های واقعی بیشترین استفاده را دارد.

 

MPEG :

یکی از فرمت‌های قدیمی که در دستگاه‌های DVR مورد استفاده قرار می‌گرفت فرمت ذخیره‌سازی MPEG بوده است. این فرمت از اولین فرمت‌های ذخیره‌سازی در دستگاه‌های DVR برای ضبط فیلم‌های دوربین مدار بسته است که حجم بسیار بالایی را در هارد برای هر دقیقه از فیلم اشغال می‌کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقالهفیلم دوربین مداربسته داهوا چگونه پاک می شودسر بزنید.

در این فرمت ذخیره‌سازی، کاربر مجبور بود حجم بسیار بالایی را از هارد خریداری کند. از طرفی فضای ذخیره‌سازی بسیار محدود بود. به همین دلیل به مرور فرمت‌های فشرده ساز دیگری عرضه شدند.

 

H.264 :

یکی از بهترین و رایج‌ترین روش‌های فشرده سازی در دوربین مداربسته است. در این روش با کاهش نرخ بیتریت (Bitrate) و حذف نقاط تکراری در فریم‌ها، عمل فشرده سازی انجام می‌گیرد، بدون آنکه افت چشمگیری در کیفیت تصویر نهایی رخ دهد. ورژن‌های دیگری از این فرمت فشرده‌سازی مانند H.264+ نیز ابداع شده‌اند که میزان فشرده‌سازی بالاتری دارند اما استفاده از آن نیازمند تجهیزات خاصی می‌باشد.

 

H.265 :

بعد از فرمت H.264 که رایج‌ترین و محبوب‌ترین فرمت فشرده سازی در میان سیستم‌های مداربسته بود، فرمت فشرده سازی H.265 به بازار عرضه شد. یکی از مزایای این روش، کاهش دو برابری حجم تصاویر در مقایسه با روش قبلی (H.264) است.

در ویدیوها هر چه میزان حرکت در تصویر کمتر باشد، حجم آن نیز کاهش می‌یابد. علاوه بر آن، نوع تصویربردای نیز در حجم تصاویر حاصل شده تاثیرگذار است. این روش فشرده‌سازی عموما می‌تواند تصاویر را تا دو برابر فشرده کند. کیفیت نهایی تصویر در این روش فشرده‌سازی به مراتب بالاتر از فشرده‌سازی H.264 است

 

H.265+ :

فرمت فشرده‌سازی H.265+ مختص فشرده سازی ویدیو می‌باشد. این روش فشرده‌سازی برای اولین بار توسط شرکت هایک ویژن ابداع شد. این روش کاستی‌های روش قبلی یعنی H.265 را ندارد. میزان فشرده سازی براساس سه تکنولوژی مهم بهبود می‌یابد:

تکنولوژی کدگذاری پیشرفته بر اساس مدل پس زمینه

تکنولوژی حذف نویز موجود در پس زمینه

تکنولوژی کنترل بیتریت (Bitrate) در طولانی مدت

فرمت H.265+ کاملا مطابق با استانداردهای H.265 ساخته شده و با اکثر نرم افزار/سخت افزارهایی پشتیبانی کننده H.265 نیز سازگار است. این کد تاثیر چشمگیری در کاهش هزینه‌های ذخیره‌سازی و افزایش کیفیت (HD) دارد. همچنین در هزینه‌های مربوط به فضای ذخیره‌سازی در حدود 75% صرفه‌جویی می‌کند.

نکته 1:

دستگاه و دوربین ها برای ضبط تصاویر با فرمت h265+  باید هر دو امکان آنرا داشته باشند. به طور مثال اگر دوربین با قابلیت h265+  داشته باشید باید در تنظیمات دوربین وارد شده و آنرا فعال کنید .

نکته 2 :

اگر دوربین شما با فرمت h265 یا h265+  باشد و دستگاه امکان پشتیبانی از این دو نوع فرمت را نداشته باشد، تصاویر دوربین نمایش داده نخواهد شد. باید در تنظیمات دوربین وارد شد و نوع فرمت ذخیره سازی آنها را تغییر داد.





جستجو تماس
چت ورود