نکات مربوط به باتری دزدگیر اماکن
باتری دزدگیر اماکن؟
باتری دزدگیر اماکن یکی از ملزومات جانبی دستگاه است که در حقیقت کاربرد آندر زمان قطعی برق شهر می باشد و اگر به درستی و رعایت استاندارد نصب شود عمری بالغ بر 5 سال خواهد داشت. یکی از کارهایی که ممکن است سارق برای از کارانداختن دزدگیر اماکن انجام دهد قطع برق شهری است در صورتی که باتری دستگاه خراب و یا نیاز به تعویض داشته باشد دستگاه دزدگیر از کار می افتد.
عمر باتری به دلیل نوسانات برقیا ایراد در برد کاهش می یابد با توجه به این موضوع باتری دستگاه حداقل هر شش ماه به وسیله مولتی متر (با گرفتن خروجی از برد دستگاه و ولتاژ (12) ولت) تست شود تا از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل پیدا کنید.
برای تعویض باتری باید حتما به ولتاژ و جریان آنتوجه کنیدولتاژ باتری باید (12) ولت و جریان آن بین 4 تا 7 آمپر باشد در غیر اینصورت نیاز به تعویض باتری می باشد.
لازم به ذکر است جهت تعویض باتری حتما به قطب های مثبت و منفی توجه کنید؛ (در صورت عدم توجه به قطب مثبت و منفی و نصب اشتباه برد دستگاه آسیب می بیند).
حرارت زیاد : یکی از علل خرابی باتری حرارت است. دمای بالا می تواند در عمر باتری دزدگیر اماکن بسیار تاثیر بگذارد. نصب دستگاه دربالای دیگ های حرارتی، کوره های ذوب، اتاقک حرارت، اتاق های بدون تهویه و مکان هاییجغرافیاییبا دمای بالا می تواند یکی از علل خرابی باتری دزدگیر اماکن شود.
سوکت معیوب : منظور از سوکت همان قطعه ای است که سیم برق باتری را به دستگاه وصل میکند، اگر این قطعه ضعیف یا شل نصب شود سبب قطع و وصل مکرر سوکت شده و باتری را مخصوصا در مواقع شارژدچار آسیب جدی می کند.
.
برد اکترونیکی :باتری دزدگیر اماکن مدام توسط برد الکترونیکی شارژ می شود این برد با ولتاژ خروجی حدود (12) ولت باتری را شارژ می نماید.اگر میزان این ولتاژ کمتر از (12) ولت باشد باتری به درستی شارژ نشده و باعث خرابی آن می شود .
نوسانات برق : قطع و وصل مکرر برق شهری و یا شل بودن اتصالات برق ورودی به دستگاه در دراز مدت می تواند عمر باتری را به شدت کاهش دهد لذا لازم است در هنگام نصب دزدگیر اماکن از اتصال درست و استاندارد برق ورودی و سوکت باتری اطمینان حاصل کنید.
نکته بسیار مهم این است که حتما بایدباتری دزدگیر اماکن به صورت دوره ای تست و در صورت نیاز تعویض شود، چرا که باتری معیوب مدام شارژ می کشد و باعث خراب شدن برد دستگاه میشود که علاوه بر پرداخت هزینه خریدباتریباید برد دستگاه هم تعمیر یا تعویض شود .
استفاده از مولتی متر :مولتی متر دستگاهی برای اندازه گیری پارامتر های الکترونیکی مانند ولتاژ، جریان، مقاومت، اتصال کوتاه و... است. ابتدا مولتی متر را روی رنج (20) ولت (DC) می گذاریم و ولتاز باتریرا زمانی که به برد متصل نیست اندازه گیری می کنیم این ولتاژ چیزی حدود (12) تا (12.5) ولت باید باشد.
قطع برق شهری :راهکار بعدی قطع برق شهر است با این روش دستگاه منبع تغذیه خود را از باتری دریافت می کند و حدودا بین 6 تا 8 ساعت (بستگی به تعداد چشمی و سنسورها دارد) تامین انرژی می شود.
لازم به ذکر استعدم کارکرد صحیح آژیر، چشمی و سنسورهادر زمان فعال یا غیر فعال بودن دستگاه و یا خاموش شدن دستگاه بعد از فعال سازی از خرابی باتری بوده که باید سریعا اقدامات لازم صورت پذیرد.
از چه نوع باتری برای دزدگیر اماکن استفاده کنیم ؟
از آنجا که باتری کاربرد بسیار بالایی در زمان قطع یا وصل برق دارد؛بسته به تعداد چشمی، سنسورها و متراژ سیم کشیحداکثر جریان در مدار مصرف می شودبه همین دلیل مناسب ترین باتری (12) ولتباجریان (7) آمپراست، اما معمولا برای نصب دستگاه با چشمی های کمتر از باتری (12) ولت (4.5) آمپر استفاده می شود.
برد دستگاه دزدگیر اماکن ظرفیت مشخصی برای شارژ باتری دارد در صورتی که ظرفیت باطری استفاده شده بیش از حد مجاز باشد می تواند در دراز مدت و یا حتی در لحظه اتصال به برد آسیب جدی وارد کند.با توجه به موارد گفته شده پیشنهاد می شود از باتری با ظرفیت (7) آمپر یا (4.5) مپر استفاده کنید.
تعویض باتری دزدگیر اماکن بسیار راحت است ونیاز به توجه و دقت دارد زیرا که اتصال اشتباه مثبت و منفی به باتری و برد آسیب وارد می کند. رنگ قرمز نشانگر مثبت و رنگ مشکی نشانگر منفی است سیم های باتری باید روکش پلاستیکی داشته باشند تا از اتصال کوتاه احتمالی جلوگیری شود.